Otkrijte koja je svrha vašeg života

Svako od nas je rođen u određenom istorijskom trenutku, u određenoj porodici, na određenom mestu. Boravimo na zemlji neko vreme i onda opet odlazimo… u raj, drugu reinkarnaciju, ništavilo…

Ali da li ste se ikada zapitali koja je svrha vašeg života? Zašto ste tu gde jeste ili ako osećate da negde ne pripadate, gde bi zapravo trebalo da budete?

I istočnjačke i judeo-hrišćanske religije, baš kao i New Age učenja, insistiraju na tome da nismo ovde slučajno, bilo da smo tu da naučimo neku lekciju koju nismo savladali u prethodnim reinkarnacijiama, bilo da smo ovde jer Bog (Univerzum, Svevišnja Inteligencija…) ima plan i svrhu za svakog od nas. Ali kako mi, obični smrtnici, možemo da naslutimo koja je tačno svrha našeg postojanja? Puko bivstvovanje i prenošenje sopstvenih gena i celokupnog ljudskog znanja jeste nesumnjivo izuzetno bitno, ali da li možda postoji još nešto zbog čega smo ovde?

Jedan od najboljih pokazatelja da smo na pravom putu jeste osećaj da radimo ono što volimo, što nam leži. Ako ste na poslu koji ne volite, u braku ili vezi koja vas ne ispunjava, mestu gde se ne osećate srećno, to automatski znači da tu i ne treba da budete. Svako od nas je više ili manje sposoban da nasluti šta ne treba da radi ili gde ne treba da bude i to samo uz pomoć intuicije i na osnovu osećanja koje neka osoba ili mesto izazivaju u nama.

Ali čak i onda kada to znate, vrlo je teško otkriti gde zapravo treba da budete i šta zapravo treba da radite da biste bili na pravom putu da ostvarite svrhu koju su viša sila ili vi sami zacrtali pre vašeg rođenja.

Jedna od tehnika koja vam može pomoći u tome jeste kombinacija meditacije i vizuelizacije. Ono što je potrebno da uradite jeste da što češće izdvojite malo vremena tokom dana i uđete u stanje potpune opuštenosti uz pomoć meditacije ili neke druge tehnike opuštanja, a zatim u tom stanju svesti dopustite svom umu da vam ukaže na svrhu vašeg postojanja.

Postavite sebi (ili višoj Inteligenciji) sledeća pitanja :

Zašto sam ja baš ovde u ovom trenutku?

Šta je to što treba da uradim da ispunim svrhu svog postojanja?

Nemojte pokušavati da racionalno odgovorite na ova pitanja, zamišljate odgovore ili bilo šta slično. Jednostavno smirite svoje misli i sačekajte da vam odgovor sam dođe. On može biti u vidu neke ideje, vizije, zvuka ili mirisa koji ćete osetiti.

Vrlo je verovatno da prilikom prvih pokušaja i ne dobijete nikakav odgovor. Ali ako redovno nastavite s ovom praksom, pre ili kasnije ćete dobiti svoj odgovor. A onda vam jedino preostaje da ako ste nezadovoljni sadašnjim stanjem stvari pokušate da promenite bar nešto i budete bliže tome da ostvarite vašu pravu svrhu na ovom mestu u ovom trenutku. Želim vam puno uspeha u tome…

5 thoughts on “Otkrijte koja je svrha vašeg života

Add yours

  1. Da, imala sam tu sreću da otkrijem smisao svog boravka ovde, pre svega zahvaljujući mnogim učiteljima koji su mi pomogli u tom procesu i podržavali me na mom putu samospoznaje. Ali kada shvatite koja je vaša svrha, to je samo prvi u nizu koraka da tu svrhu i ostvarite. Neophodno je uložiti trud i zalaganje da ostanete na svom putu i ostvarite sve što bi trebalo. U mom slučaju stvari polako počinju da dolaze na svoje mesto, samo je bitno da budem istrajna i sledim svoju intuiciju.

   A Vi? Jeste li Vi otkrili smisao svog boravka ovde? Ako želite, bilo bi lepo i korisno da podelite svoje mišljenje i iskustva sa ostalim čitaocima. Unapred hvala…

   Liked by 1 person

 1. Dragi Siniša, ne postoji ništa u životu što se ne može unaprediti i korigovati samo je bitno da ne odustanete i radite svakodnevno na sebi. Da, sigurno je da će biti uspona i padova, ali se trud koji uložite svakako posle izvesnog vremena isplati. Želim vam sve najbolje. Veliki pozdrav…

  Liked by 1 person

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Create a website or blog at WordPress.com

Gore ↑

Create your website at WordPress.com
Get started
%d bloggers like this: