10 malih saveta za istinsku sreću

  • Svi smo mi navikli da pravimo liste šta treba da uradimo. Probajte da umesto liste šta treba uraditi, napravite spisak stvari koje ste dosad ostvarili. Ovo će vam svaki dan dati neophodnu motivaciju i snagu da nastavite da nižete uspeh.

 

  • Preoblikujte negativne misli. Umesto da mislite da ste nesposobni što niste uradili sve planirano za taj dan, razmišljajte kako niste ostvarili cilj za taj dan, ali da vas to ne čini lošim radnikom, domaćicom ili lošom osobom.

 

  • Osmislite mantru koja vas usrećuje i svaki dan je ponavljajte. U tome vam mogu pomoći i motivacioni citati ili afirmacione kartice.

 

  • Kada god osetite pad motivacije ili nalet depresivnih misli, razmišljajte o mestu ili periodu života kada ste bili posebno srećni. Proživite ponovo te trenutke i ne zaboravite da iako su oni prošli to ne znači da se ne možete ponovo osećati tako na nekom drugom mestu ili u nekoj drugoj situaciji.

 

  • Razmislite o tome koji medijski sadržaj birate. Reklame, društvene mreže i nerealni filmovi i serije mogu da utiču na to kako ćete se osećati i to u negativnom smislu. Promenite TV kanal ili izaberite da gledate program koji će vas opustiti, a ne zabrinuti ili učiniti anksioznim.

 

  • Makar jednom nedeljno, isključite se iz društvenih mreža i posvetite se nečemu što davno niste radili. Idite u šetnju, pročitajte knjigu, pozotive prijatelja kojeg dugo niste čuli… Iskoristite svoje slobodno vreme na pametan način.

 

  • Izbegavajte toksične ljude, one koji vas čine energetski slabim i nesrećnim. Ovo se odnosi kako na prijatelje, tako i na članove porodice. Budite često u društvu pozitivnih osoba čije vam prisustvo prija i ispunjava vas zadovoljstvom.

 

  • Budite zahvalni na svemu što imate i ne zaboravite da kažete hvala kada vam neko učini uslugu ili dodeli kompliment. Svake večeri pre spavanja napišite u svoj dnevnik bar tri stvari na kojima ste zahvalni tog dana.

 

  • Budite sami sebi najbolji prijatelj umesto najveći kritičar. Ima dovoljno ljudi na svetu koji su uvek spemni da vas kritikuju, pa zato nemoje i vi da budete jedan od njih. Vaše samopouzdanje će vam itekako biti zahvalno.

 

  • Što češće iskazujte svoju humanost ili volontirajte u nekom humanitarnom centru, jer će vam to dati osećaj svrhe.

 

 

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Create a website or blog at WordPress.com

Gore ↑

Create your website at WordPress.com
Get started
%d bloggers like this: