Tri stvari koje nikada ne treba da govorite ljudima

Po rečima majstora kundalini joge, Jogi Harbhajana  (Harbhajan Singh Khalsa), postoje tri mantre ili izraza koje nikada ne bi trebalo izgovarati.

group of people sitting on white mat on grass field
Photo by Helena Lopes on Pexels.com

1. Ne znam.

„Ne znam“ su reči koje ljudi vrlo često govore po nesvesnom automatizmu. Ako vas neko nešto pita, a vi zaista ne želite da se u tom trenutku bavite time, najlakše je jednostavno reći „Ne znam“ i ne zamarati se više time. Ovaj pokušaj da se izbegne odgovor je zapravo odbijanje da se prihvati odgovornost ili govori istina.

Na taj način nikome zapravo ne činite uslugu, a ponajmanje sebi. Ako nešto stvarno trenutno ne znate,  uvek možete odgovoriti: „To mi nije poznato.“, a onda bi trebalo da pokušate da saznate to što niste znali. Tako širite svoje znanje i svoje vidike i doprinosite boljoj komunikaciji sa drugim ljudima.

2. Nisam spreman / spremna. 

Ovo je iluzija, jedan od instrumenata našeg ega, koji se plaši gubitka udobnosti. Kada vam dođe neki zahtev a vi kažete: „Nisam spreman“, propuštate priliku da živite svoj život i da se dalje razvijate.

Istina je da nikada zaista nećete biti ni za šta potpuno spremni. Ali zapravo nije ni važno da li jeste ili niste spremni za nešto jer onoga trenuitka kada donesete odluku da nešto uradite, čitav Univerzum će se urotiti da se to i ostvari. A kako energija prati misao, isto tako će se Univerzum urotiti i da nešto nikada ne ostvarite ako stalno tvrdite da niste spremni.

photography of a woman holding lights
Photo by Matheus Bertelli on Pexels.com

3. Ne mogu to učiniti. 

Slično kao i prethodna izjava, i ove reči narušavaju vaš neograničeni potencijal. Ne postoji ništa što ne možete učiniti. Verujte u to, i vremenom će to postati vaše iskustvo, vaše znanje. Sve što verujete da možete, vi to itekako i možete! Umesto što sumnjate u sebe i svoje mogućnosti, probajte bar nekoliko minuta dnevno da vizuelizujete kako radite upravo to što mislite da ne možete i videćete vrlo brzo kako raste vaše samopouzdanje.

 

DMCA.com Protection Status

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Create a website or blog at WordPress.com

Gore ↑

Create your website at WordPress.com
Get started
%d bloggers like this: