Paulo Coelho: Molitva iz Rukopisa u Akri

1237038_10201706953372225_626497662_n

 

Kao što brojni putevi vode do vrha planine, postoje i mnogi putevi kojima možemo postići svoj cilj. Pomozi nam (Bože) da prepoznamo koji jedino vredi slediti: onaj gde se pokazuje Ljubav. 

Pre nego što pokrenemo ljubav u drugima, pomozi nam da probudimo Ljubav usnulu u nama. Samo tako ćemo moći privući simpatije, oduševljenje i poštovanje. 

Nauči nas da razlikujemo bitke koje nisu naše, bitke u koje nas guraju protiv naše volje i bitke koje ne možemo izbeći jer nam ih je sudbina postavila na putu.

Neka nam se oči otvore da budemo u stanju da vidimo kako nikada nismo proživeli dva ista dana. Svaki je doneo drugo čudo zbog kog smo nastavili da dišemo, sanjamo i koračamo pod kapom nebeskom.

Neka nam se i uši otvore da čujemo prave reči koje iznenada dopiru iz usta naših bližnjih premda nismo tražili savet i premda niko od njih ne zna šta se u tom trenutku događa u našoj duši. 

A kada zaustimo, pomozi nam da govorimo, ne samo jezik ljudi, već i jezik anđela, i da kažemo: „Čuda se ne događaju protiv zakona prirode; mi samo tako mislimo jer ne poznajemo zakone prirode.“

I u trenutku kada u tome uspemo, pomozi nam da pognemo glavu u znak poštovanja i kažemo: „Bio sam slep, a sada vidim. Bio sam nem, a sada mogu govoriti. Bio sam gluv, a sada čujem. Jer Božja čudesa se događaju u meni, i sve što sam smatrao izgubljenim, vratilo se.“

Paulo Coelho
Odlomak iz knjige Rukopis otkriven u Akri

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Create a website or blog at WordPress.com

Gore ↑

Create your website at WordPress.com
Get started
%d bloggers like this: