Jednostavna tehnika koja povećava fizičku osetljivost

Ovo je jedna od moćnih tehnika za buđenje Kundalini Shakti, Univerzalne energije koju nosite u sebi.

Preuzeta je i prevedena iz knjige Living Enlightenment (Živeti Prosvetljenje) autora Nithyananda Paramashivohama, u izdanju Nithyananda University Press-a.

photo of woman holding pink flower
Photo by Jc Laurio on Pexels.com

Trajanje: 30 minuta

Zatvorite oči i samo lagano, poput pera, dodirnite kapke svojim kažiprstima. Možete koristiti i pravo pero, ako želite. Pero ne bi trebalo da se savija kada dodiruje oko jer ako se savije, to znači da primenjujete previše pritiska na kapke, a previše pritiska vam neće biti korisno u ovoj tehnici. Morate lagano dodirnuti kapke, kao da ih uopšte i ne dodirujete. Neka vam prsti budu na očnim kapcima, ali ih ne pritiskajte. Ruke mogu isprva i da vam se tresu, a takođe može da se desi i da dodirujete očne kapke ili prejako ili previše lagano, ili da ih možda uopšte ne dodirujete. Samo balansirajte ruke i nežno dodirnite kapke kažiprstima.

Kada budete u stanju da dodirnete kapke lagano poput pera, moći ćete da vidite snažnu energetsku vezu koja se uspostavlja između prstiju i očiju. Polako ćete osetiti da su vam prsti i ruke postali deo očiju.  Do sada ste, kada zatvorite oči, osećali da se vaša granica završava unutar kapaka. Ali sada dok nežno dodirujete očne kapke, vaše će oči imati osećaj kao da su se proširile! Oči će imati istu osetljivost spolja kao što je ona iznutra, a isti osećaj ćete imati i u svojim prstima. Ako je pritisak koji primenjujete ispravan, imaćete ovo iskustvo. Ali ako se ne osećate tako, prilagodite jačinu vašeg dodira, dok ne postignete ovaj osećaj.

macro photography of eye
Photo by Josiel Miranda on Pexels.com

Kada intenzivno počnete da praktikujete ovu tehniku, moći ćete da vidite da energija kruži unutar vas, umesto da izlazi kroz vaše otvorene oči, što inače stalno osećate.  Ako zatvorite oči, spoljašnje scene mogu nestati i gubitak enrgije može prestati. Ali čak i tada, unutar vas, neke scene će nastaviti da se odigravaju i energija će se neprekidno gubiti. Samo ako uz pomoć ove tehnike zaustavite i unutrašnje i spoljašnje scene, doživećete prosvetljenje.

Ovu tehniku treba primenjivati najmanje pola sata da bi se uspostavio energetski balans. Potrebno je praktikovati je svakodnevno bar mesec dana kako bi se u vama u potpunosti uspostavila energetska ravnoteža.


 

Sve knjige Nithyananda University Press-a u .pdf formatu su besplatne, a ako želite da i vi pročitate ovaj bestseler preveden na mnoge svetske jezike posetite link za preuzimanje da BESPLATNO preuzmete ovu knjigu sa skoro 900 strana praktičnih saveta uz pomoć kojih ćete poboljšati sve sfere vašeg života.

Za besplatno preuzimanje ostalih knjiga posetite link: Nithyananda Books  


Za više tehika za buđenje unutrašnje energije i pobolojšanje kvaliteta života, pročitajte i ostale tekstove na našem blogu zasnovane na ovoj knjizi:

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Create a website or blog at WordPress.com

Gore ↑

Create your website at WordPress.com
Get started
%d bloggers like this: