NEIZGOVORENA ISTINA (odlomak iz knjige SREĆNIJI OD BOGA, Nil Donald Volša)

 

fashion woman notebook pen
Photo by Negative Space on Pexels.com

Postoje samo dva osnovna pitanja koja treba postaviti u životu:

  1. Šta ja mogu da dam drugima?
  2. Šta ja mogu da dam sebi?

Važno je da nikada ne obrnete redosled ovih pitanja.

U redu je pitati se šta možete da date sebi. U stvari, to je sasvim u redu. Lična ambicija, lična sreća, lična ispunjenost i lični duhovni razvoj pokreću vaše želje, vaše žudnje i vaša dostignuća. Oni predstavljaju kamen temeljac evolucije.

Potpuno je prirodno i uopšte nije duhovno pogrešno težiti nekom određenom ishodu ili želeti neko određeno iskustvo na ličnom nivou – uključujući iskustvo bogatstva, slave i moći. To takođe spada u brojne darove života i zadovoljstva toga da se bude ljudsko biće i tu nema ničeg pogrešnog. Ipak, proces kojim to ostvarujemo je važan.

Na početku mojih razgovora s Bogom, očajnički sam želeo da saznam Šta je potrebno da bi život funkcionisao? Zašto moj život mora da bude neprestana borba? U svojoj glavi sam vikao Reci mi koja su pravila! Neka mi neko kaže koja su pravila! Ja ću igrati po pravilima, obećavam. Samo mi dajte knjigu s pravilima!

U devet izuzetnih knjiga dijaloga koje su usledile, Bog je uradio upravo to. Kao odgovor na moja gorenavedena pitanja, Bog mi je rekao (ovde ću to da parafraziram da bi bilo kraće):

– “Tvoj život ne mora da bude neprestana borba. Problem je jednostavan. Ti misliš da se tvoj život svodi na tebe. Ali, on se ne svodi na tebe.”
– “Ne svodi se?”, pitao sam.
– “Ne”, odgovorio je Bog.
– “Pa, na šta se onda svodi moj život?”
– “Na svakoga u svetu.”

Ta kratka izjava: Tvoj život se ne svodi na tebe, promenila mi je život. Ona je sve potpuno okrenula naglavačke. Ja nisam ovde da bih služio sebi, rečeno mi je. Ja sam ovde da bih služio drugima. Gubeći sebe, ja ću pronaći sebe. Dajući, ja ću dobiti. Ovo mi je istog trena zazvučalo poznato.

To je zvučalo kao uobičajena hrišćanska doktrina i kao osnovno učenje svih najvećih svetskih religija. Ispostavilo se da to jeste učenje religija, ali da postoji nešto što većina religija ne uključuje u to učenje. One ne kažu zašto je to istinito. One ne objašnjavaju Ličnu kreaciju.

 

woman in red floral shirt lying on grass field
Photo by Andre Furtado on Pexels.com

Moji razgovori s Bogom su mi sve to razjasnili. Taj proces funkcioniše i to je najbrži način da se postigne bilo šta što čovek želi da postigne, rekao mi je Bog, “zato što si ti jedini u sobi”.

Ja ovo nisam razumeo. Rekao sam samo: “Molim?”

Bog je objasnio:
“Sve stvari su Jedno. Postoji samo Jedno i sve stvari su deo Svega što jeste.
Dakle, ono što radiš za drugoga, to radiš za sebe; a ono što ne uradiš za drugoga, to nisi uradio ni za sebe.
Važi i obratno. Ono što radiš za sebe, to radiš za drugoga; a ono što nisi uradio za sebe, to nisi uradio ni za drugoga.”

Sada sledi ogroman deo “misteriozne formule” funkcionisanja života.

Efekat umnožavanja.

Fokusiranjem na sebe vi ograničavate količinu energije koju odašiljete zato što postoji samo jedan vi. A s druge strane, fokusirajući se na druge, vi umnožavate količinu energije koju odašiljete samim brojem drugih s kojima to činite.

To je nešto što mi niko do tada nije objasnio. A sada ja to shvatam i potpuno mi ima smisla. Ako je sve energija (a jeste) i ako energija kreira (a ona to čini), onda što više energije koristite, tim brže i veličanstvenije ćete kreirati!

A sve što kreirate vi doživljavate. U krajnjoj liniji, razlog za to je što sve stvari koje potiču od vas vama se vraćaju. A to je zato što “ne postoji niko drugi u sobi”. Ne postoji niko sem vas, u umnoženom obliku. Prvi duhovni princip otkriven u Razgovorima s Bogom glasi: “Svi smo mi jedno.”

Sve dok ovo nisam shvatio i počeo da radim na isceljivanju drugih, ja sam se sporo isceljivao – naime, ako deo mene nije isceljen, kako ja mogu da budem potpuno isceljen? Dok nisam ovo shvatio i odabrao da iskreno volim druge, ja bih sporo doživljavao iskustvo toga da me neko voli – jer ako deo mene nije voljen, kako ja mogu da budem potpuno voljen? Sve dok nisam to shvatio i počeo da zaista težim tome da prepoznam druge kao ono što oni zaista jesu, ja bih sporo prepoznavao ono što zaista jesam – jer ako deo mene nije prepoznat, kako ja mogu da budem potpuno prepoznat?

Celina mora da bude spoznata da bi svaki njen deo bio celovit.

Mi smo hologram.

I zato, činite drugima ono što biste želeli da oni čine vama. Jer ono što činite drugima zapravo činite sebi – iz jednog jednostavnog razloga, a on je da ne postoji niko drugi. Ne postoji niko sem vas.

Vi ste individualizovani aspekt Božanskog. Ovo se ne govori previše glasno i često zato što je to najveća blasfemija.

Postoji strah da će, ako se to govori preglasno i prečesto, neki ljudi odbaciti ideju o Ličnoj kreaciji koju su prihvatili.

Naime, istina koju čovečanstvo najteže prihvata jeste istina koja bi zauvek oslobodila čovečanstvo. To je Neizgovorena istina:

Bog i mi smo jedno.

 

razgovoriSaBogom-IIdeo

 

Više o knjizi možete saznati i naručiti je nas sajtu izdavača Leo Commerce putem ovog linka.

 

 

 

 


Nil Donald Volš je savremeni duhovni vesnik čije reči nastavljaju intenzivno da dopiru do sveta. Sa ranim interesovanjem za religiju i čvrstom povezanošću sa duhovnošću, Nil Donald Volš je veći deo svog života bio praćen profesionalnim uspesima, u potrazi za duhovnom spoznajom pre otpočinjanja svog, sada proslavljenog, Razgovora s Bogom.
Njegov serijal knjiga Razgovori s Bogom preveden je na skoro 40 jezika, doprevši do miliona duša i inspirišući značajne promene u svakodnevnom životu. Pored toga što je pisac čuvenog serijala Razgovori s Bogom, Nil Donald Volš je izdao i 16 drugih dela, a autor je i brojnih video i audio programa. Prisutna širom sveta, svaka od knjiga Razgovori s Bogom, bila je na listi najprodavanijih knjiga Njujork Tajms magazina preko dve i po godine.
Više o autoru pročitajte ovde: Nil Donald Volš

Pročitajte i naše ostale članke o istom autoru:

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Create a website or blog at WordPress.com

Gore ↑

Create your website at WordPress.com
Get started
%d bloggers like this: