Želja se ispuni kad najmanje očekujete!

Oslobađajuće je iskustvo kada ste u mogućnosti da živite život sa stavom, ali bez ikakvih očekivanja. Kada imate očekivanja, imate unapred stvorene ideje o tome kakvo bi nešto trebalo biti. Očekivanja stvaraju  strah, jer mislite kako se ono što želite može, ali i ne mora dogoditi. Kada nemate očekivanja, možete se jednostavno prepustiti toku svemira i tada nećete biti vezani za rezultate. Svaki ishod može vas približiti većoj realizaciji vaših želja.

Kada ste vezani isključivo za rezultat, očekujete da će se stvari dogoditi u određeno vreme i na određeni način. Ali, ukoliko se to nešto ne dogodi u očekivanom vremenskom intervalu ili na očekivani način, dolazi do osećaja straha. Zato je bolje ako uopšte nemate očekivanja kada i kako će se manifestovati postavljena namera.

Strah, sumnja i briga su zadnje stvari koje želite da doživite u procesu ispunjenja želje., jer su to emocije koje koče vaš napredak. Zato je najbolji način za stvaranje onoga što želite – odvajanje od ishoda.

Ponašajte se u skladu s onim što vam srce govori, ali ne sudite o ispravnosti svojih postupaka po rezultatima koje ste dobili. Dokle god su vaši postupci temeljeni na svrsi, ono što ste učinili je ono što ste trebali učiniti, bez obzira na ishod.

Kada je svemir u procesu postavljanja stvari za ostvarenje vaše namere, moglo bi se ponekad činiti kako nešto ne funkcioniše. Ali upravo zato što imate očekivanja kako bi se nešto trebalo dogoditi, vi samo mislite da ovaj potupak na funkcioniše ako stvari ne idu baš očekivanim tokom.

Stvar je u tome što ne vidite celu sliku. Ono što vidite je samo deo veće šeme događaja gde sve zapravo funkcioniše baš onako kako treba, čak i kada mi to ne shvatamo.

Očekivanje daje boju percepciji stvari. Kada očekujete da će se stvari dogoditi na određeni način, vi ne vidite kako stvari zapravo funkcionišu. Time se onemogućuje prepoznavanje svega dobrog što nam dolazi i uzrokuje da primljeno odgurnemo od sebe misleći da je to nije dobro za nas.

Bez predrasuda koje ograničavaju vašu percepciju, vi ste u mogućnosti da prihvatite ono što vam dolazi kao deo rešenja i ostvarenja onoga što zaista želite u životu. U mogućnosti ste da primate i ne opirete se istini i ljubavi.

Mnogo puta osećamo obeshrabrenost kada se stvari ne događaju onako kako želimo da se dogode. Možda čak i izgubimo nadu misleći kako nam nije suđeno, pa čak i odustajemo jer mislimo da je uzaludno. Ali, mi ne shvatamo da je to proces koji traje i gubimo nadu baš u trenutku u kojem smo najbliže ostvarenju  naših želja.

Otpustite očekivanja, tako da se možete predati procesu i pustite da rezultat dođe na pravo mesto, na pravi način i u pravo vreme. Kada ne znamo kako će stvari stvarno dogoditi, moramo verovati. Nema potrebe za nadom kad već znamo kakav će biti ishod.

Jedina nada koja vam je potrebna je očekivanje da se sve u vašem životu događa za vaše dobro.  Možete očekivati dobro bez obzira na ishod. Očekivati dobro znači verovati da je Bog dobar i da Bog nikada ne greši, to je razlog zašto nas nada nikada neće razočarati na kraju.

Najbolji način življenja života je da živite kao malo dete, bez brige i očekivanja. Samo radite ono što vam donosi radost i izražavajte sebe bez straha u svakom trenutku. U potpunosti prihvatite sebe i ono što se događa bez procenjivanja. Verujte da ste uvek vođeni i da ne postoji ništa što će vas sprečiti da postignete sve što zaista želite.

Vi ste slobodni da u potpunosti živite u sadašnjem trenutku, bez brige za budućnost. Živite sa stavom bez očekivanja i doživećete više slobode nego što možete i da zamislite. Neuspeh vas više ne može zaustaviti, jer on više ne postoji u vašoj percepciji.

Možete nastaviti da radite ono u šta verujete, ne zato što očekujete određeni ishod, već izražavate istinu koja je u vama. Vi ste u mogućnosti otpustiti sve negativno i ništa vas ne sprečava da idete u smeru ostvarenja vaših želja.

Kad nemate nikakvih očekivanja, vi prepuštate ishod Bogu ili višoj sili. Uvek možete dobiti mnogo više kada nemate očekivanja, jer je Bog u stanju učiniti više od svega što možete i da pomislite.

Ostavite ishod u Božjim rukama dok delujete u cilju ostvarenja vaše želje. Prepustite se procesu i znajte da vam dobre stvari dolaze kad ih najmanje očekujete.

Kada ste bez konkretnih očekivanja, što znači da niste vezani za određeni ishod,  treba očekivati da bilo šta može da se dogoditi i šta god to bilo, za vaše je dobro. Zato je to stanje takozvanog neočekivanog očekivanja. Jednostavno, trebate biti opušteni i samouvereni dok očekujete da će se vaša želja ostvariti.

Nemojte očekivati očekivani ishod, ali očekujte da će se vaša želja sigurno manifestirati, možda upravo onda kada to najmanje očekujete.

 

7ef90-9c608a_2d8a73a50d1a430ebc25c35924dc21b4


Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Create a website or blog at WordPress.com

Gore ↑

Create your website at WordPress.com
Get started
%d bloggers like this: