LifeLiving… SoulHacking

mali kutak sreće (1)

SoulHacker

Haker (hacker) je po definiciji:

  • osoba koja stvara izvan standardnih tehničkih limita, koristeći sopstvene veštine. (Wikipedia)

    • osoba koja uživa u intelektualnim izazovima i koja se trudi da pređe postojeće granice kreativnosti. (sajt Organ vlasti)

  • osoba koja voli da istražuje informacione tehnologije i da popravlja greške u softveru pisanom za neku vrstu hardvera (Vujaklija)

Kompjuterski haker… Bio haker… Soul haker…

Haker je osoba koja ima znanje, veštine i iskustvo da dopre do srži, suštine neke oblasti, uoči šeme, poveže informacije i preoblikuje ih tako da i drugi imaju koristi od njih i mogu i sami, prateći te  korake, da dođu do istih  rezultata.

Kompjuterksi hakeri teže da upoznaju kompjuterske sisteme i nauče kako što bolje da ih iskoriste. Bio hakeri ˝hakuju˝ biološke sisteme, odnosno život u svim njegovim oblicima i uče načine da poboljšaju ishranu,  sistem fizičkih vežbi, lečenja i ostalog.

Soul hakeri (hakeri duše), su ti koji pokušavaju da proniknu u samu srž duše i duhovnih procesa u nama i u samom Univerzumu. Oni nisu ništa drugo do istraživači i vizionari duhovnog napredka čovečanstva i tu su da mu i sami doprinesu.

„Pogledaj u dubinu svoje duše. Tu ćeš naći izvor prave sreće, izvor nepresušni, samo valja da ga neprestano dubiš.“ (Marko Aurelije)

Ranije sam za sebe volela da kažem da sam životni savetnik, savetnik za lični razvoj i slično ali danas mi te oznake zvuče pomalo arogantno i neodgovorno. Više ne želim nikoga da svetujem… Davati savete drugima je često nezahvalan proces… Svako od nas ima svoj unutrašnji glas, svoju unutrašnju mudrost i svako je sposoban da taj glas sasluša i posluša (ili ne posluša). Za to mu ne treba neko drugi da ga savetuje, svako je sebi najbolji savetodavac.

Soul hacking je mnogo više od toga i svako od nas može da izabere da to bude.

You+don't+have+a+soul.+You+are+a+soul.+You+have+a+body.+C.S.Lewis.+Circle+of+Daydreams.+www.circleofdaydreams.com

“You don’t have a soul. You are a soul. You have a body.”

                         (Nemate dušu. Vi sami ste duša. Imate telo.)

Unutrašnja mudrost je u svima nama. Svi smo mi besmrtne duše koje prolaze kroz razna životna iskustva, boraveći privremeno u ovom fizičkom telu. I svi mi možemo da jednostavno odlučimo da utišamo glas svog ega, uma i počnemo da slušamo, ne savete nekog savetnika, već ono što nam naša duša govori.

Tada ćemo polako početi da uočavamo šablone, obrasce po kojima funkcioniše naša duša, kolektivna svest, pa i čitav Univerzum. Postaćemo Soul hakeri koji će zajedno koračati putem saznanja, putem otkrivanja sebe i svojih mogućnosti.

Neka vam blog Mali Kutak Sreće bude jedan od putokaza na tom putu. Nadam se da ćete uživati u savetima i idejama koje ćete ovde naći i da će vam biti od koristi.

Hajde da zajedno naučimo da ˝hakujemo dušu˝.

Vaš SoulHacker,

idejni tvorac projekta Mali Kutak Sreće,

b70f9-5b94f5_2a317f07a10a4d3bb6e08bdd253ea38bmv2

Create a website or blog at WordPress.com

Gore ↑

Create your website at WordPress.com
Get started
%d bloggers like this: